duminică, 24 februarie 2013

Food ... (in)glorious food ...



Pe motivul „ce nu te omoară, te întăreşte”, am zis să fac un rezumat, cu alineat de două degete, de la capăt, al alimentelor pentru care ne-am lua linii peste palmă de la nutriţionişti:

Orezul – Chinezii graşi sunt rari … dar la ei nici nu s-a inventat furculiţa sau lingura …
Cartofii – Aici e ceva straniu: mai nou cică trebuie luaţi de la gura porcilor că soiul lor de napi e numai bun să-l papi ....
Morcovii – Cei fierţi au multe calorii ... Păcat ... Eu îi ştiam buni pentru vedere, păr şi piele ... Dar acum nu pot să-i mai văd cu ochi buni, şi parcă nu mi-aş smulge părul din atâta lucru, mai ales după ce m-am zgâriat pe ochi ...
Pastele – Trebuie să fie din scândurele ca să nu îţi placă şi să te înveţi cu ele ...
Pâinea cea de toate zilele trebuie să fie: neagră, cu seminţe (abia adunate din scuturături vrednice de sac) sau să nu mai fie ... să nu mai ducă omul grija pâinii de pus pe masă, ci mai bine a ţuicii de la gura copiilor.
Mămăliga – Dacă ştia Moromete că îngraşă, eşalona ciorba de buruieni asezonată cu polenta şi laptele cu mămăligă ... ca să nu îi plesnească familia de sănătate şi să îi bată Jupuitu la uşă una-două, amuşinând bunăstarea Moromeţilor.
Lactatele – După smântânitul oalelor, copiii nealergici la lactoza ai familiei lui Stefan a Petrei Ciubotariul se mai alegeau cu o porţie de mâncare ... mâncau oleacă de bătaie ...

În aceste condiţii, vorba lui Maslow (asta nu avea mania turnuleţelor, ci a piramidelor) – poţi să încerci să escaladezi piramida, dar nevoile nesatisfăcute anterior te vor trage în jos ...





                                                  Sursa foto: http://teacherslifeforme.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu