luni, 2 decembrie 2013

Cele 50 de umbre ale lui Mircea. La Cozi(a) ... sau cei 7 pitici de pe creierul Dalbei ca Zăpada



 A fost odată ca niciodată Eva ... mai albă de frică, mai roie de nervi, mai galbenă de grasă, mai neagră de supărare ... Eva.

Ea, scoasă din sărite de Adam, care o acuzase că i-a dat un măr în silă, de simţea că i-a stat în gât, a plecat unde a văzut cu ochii. A plecat, că abia ce citise despre soluţia lui Alexandru Macedon la nodul gordian i s-a temut pentru mărul lui Adam ...
Dar prea departe n-a plecat, că a ieṣit fără ochelari i acum nu-i cale de întors... Aa că ajunge până fix la vecini ... Mereu a fost curioasă cum arată casa celor 7 pitici care stau alături.

Sursa foto: www.copilul.ro
Piticii au întâmpinat-o cu drag, crezând că e Albă-ca-Zăpada, pe care o ateptau la filmări. Ea nu a putut să îi contrazică – n-a lăsat-o inima ... Nici acum i nici în celelalte zile când ea se va întoarce la ei când Adam e la market–ul “Raiul Cumpărăturilor” ... Are obiceiul să se ducă des i ei îi e urât singură ...”Mi-e frică, mi-e frică, să ramân singurică/ Tai-o, Adame! .. că mă ateaptă Mutulică!” obinuia ea să-i doinească prin casă.
Asta e tot ce nu tie psihologul la care apelează cuplul Adam i Eva ... un doctor cam sâsâit, cu o siglă ciudată: un arpe încolăcit în jurul unui măr – i-or fi plăcând i lui merele, îi zise Adam.


ADAM: - De la un timp, Eva are, în fiecare zi a săptămânii, o altă personalitate, pe care o schimbă ca pe avatarul de pe mess.
Luni e Bucuroasă, după ce toată duminica a fost Mutulică, sâmbătă a fost Morocănoasă dei eu am fost toată ziua cu ea ... De vineri nu-i era bine: tot zicea că-i Somnoroasă i din casă nu-i chip să iasă. Să ies eu, că ea se simte cam lenoasă. Dar, de fapt, de joi am tot auzind-o strănutând i Hap-ciu! zicând …. Miercuri era cam roie în obraji, dar a zis că e ea mai Ruinoasă ... dar era de la de la setul de farfurii care s-a spart i din cauza căruia a trebuit să ies iar din casă ... Dar marţi doar ea zicea să nu punem preţ pe toate nimicurile … Chiar mi-a plăcut - aa Înţeleaptă

Pssssihologul n-a putut decât să îi zică bietului Adam să se obinuiască: aa-ssss femeile! i i-a arătat, cât Eva i-a schimbat status-ul pe mess, câteva panouri cu proverbe, afiate la el în cabinet:
-           „Bucuria e cea mai simplă formă de recunotinţă”
-          „Copilăria este somul raţiunii”
-          „Cel ce nu se ruinează, acela nu se mai îndreptează”
PSSSIHOLOGUL: - Adame, poate nu m-am prezentat: Mircea! ... Mă vezi om bătrân ... Am fost i eu cândva un mare strateg i luptător. a trebuit să mă retrag, că nu mai aveam de treabă, cu toate războaiele astea cibernetice. i m-am reprofilat: acum mediez conflictele i consiliez la orice masă: rotundă, ovală ... 
tii ce are, de fapt, Eva? Sindromul Alice în ara Minunilor* îi zice i are, sărăca, ghinionul, că nu-i poţi zice. Ai mare noroc că acum se mulţumete cu exemplare pitice. Altfel ai avea tu sindromul Pinocchio**  ... că doar tii că Cei 7 Pitici au venit deja la mine, câte unul în fiecare zi ... cam în ordinea în care îi schimba Eva avatarurile ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Sindromul Alice in Tara Minunilor
Acest sindrom ii face pe cei in cauza sa vada obiectele mai mari sau mai mici decat sunt in realitate. De asemenea, migrenele insotesc adesea aceste alterari de perceptie vizuala.
In plus, si auzul si simtul tactil pot fi afectate, iar imaginea pacientului despre cum arata poate fi in mare parte eronata.
** Sindrumul Pinocchio
Termen care descrie persoanele cărora le este frică că se râde de ele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu