marți, 8 octombrie 2013

Nuntă-n C.O.R.*COR = Codul Ocupaţiilor din România


Ziua  I
La inceput Dumnezeu a făcut cerul si pamantul.
i pământul era gol.
ð  Era gol pentru că nu se dăduse sentinţa în cazul unor latifundiari care se judecau pentru un petec de pământ.
ð  Patronii interesaţi de teren au trimis imediat adrese la Conducere: “e intravilan sau extravilan? Că-s impozite diferite!”
ð  O mână de chinezi vrednici au făcut deja schema 3D cam cum ar trebui făcute terasele pentru orez. i nu cred că ar fi rău să bage câte un baobab ca piatră de hotar – ţine mult i nu dau ei lapte, brânză, ouă, dar îs utili dacă nu plouă.
ð  Arhitecţii au văzut deja un loc cu potenţial ... cadastral.
ð  Minerii nu au văzut nicio gaură ... atunci îi zic că trebuie să fie rost de furci i topoare ... i se pun să se adune, cu mic, cu mare ...
 
Sursa foto: Gabriel BALAN (Facebook)

Ziua a II-a
In aceasta zi Dumnezeu a facut taria si a despartit Dumnezeu apele se sub tarie, de apele cele de deasupra tariei. 
ð  De când s-a auzit ceva la Primăria din sat de tărie, s-au adunat peste o mie ...
ð  Statul a fost mai prevăzător i a scumpit repejor accizele ... Ca să descurajeze consumul masiv, se înţelege.
ð  Marinarii n-au mai înţeles sub ce pavilion navighează i-au pus de-o chermeză.
ð  Pe militarii de pe submarine i-au tăiat ape-ape ... că nu mai înţelegeau cine i-a deconspirat.


Ziua a III-a
In aceasta zi Dumnezeu a adunat apele de sub tarie la un loc si s-a aratat uscatul. Pamantul a dat din sine verdeata: iarba care face samanta dupa felul si asemanarea ei.
ð  Narcomanii au crezut că sunt în Rai ... i au luat la numărat ierburile pai cu pai.
ð  Magellan a avut o revelaţie i a zis pentru prima dată: „Evrika! De când căutam să iau ceva eco la vânzare! Dacă i mirodeniile de aici au E-uri, nu îi văd bine nici pe bătinaii atia!
ð  Barcagii au descoperit că le falimentează afacerea i că trag barca pe uscat dacă nu mai anunţă nimeni un potop, ceva.

Ziua a IV-a
A facut Dumnezeu cei 2 luminatori mari: luminatorul cel mai mare pentru carmuirea zilei, si luminatorul cel mai mic pentru carmuirea noptii, precum si stelele.
ð  A fost o zi bună pentru creaţie ... Oana Zăvoranu a compus azi „Tu eti soarele meu, eu sunt luna mea!”, dar la prima repetiţie, vecinul Konnect-R i-a bătut în calorifer adresându-i deloc politicoasele cuvinte ”Mai dă-te-n dragostea mea!”
ð  Tot acum s-a pus la claca colectivitatea anonimă (se fereau de axe i impozite) ca să încropească povestea baciului Ghiţă Ciobanul, pe care nu îl vedeau bine cu oaia mereu lângă el ... O i tăg-uia toată ziua pe facebook: „Eu la mândra mea mă duc!” i aa a apărut povestea Mioriţei, cea care a circulat de atunci numai din gură în gură, că nimeni nu vroia să îi asume fia fiscală pe drepturi de autor.


Ziua a V-a
In aceasta zi Dumnezeu a facut animalele cele mari din ape si toate fiintele vii care misuna prin ape, unde ele se gasesc dupa felul lor, si toate pasarile inaripate, dupa felul lor.
ð  Acum cât era prospătură, James Cameron a zis că e rost de un Avatar care să-l ducă la Oscar.
ð  Tot acum au fost scrise Moby Dick i Iona, ambele după câte un sejur la nuditi, la mare.
ð  Dar nici păsările nu au fost uitate: Angry Birds ṣi Tweety au fost acu plămăditi.


Ziua a VI-a
A facut Dumnezeu fiarele salbatice si animalele domestice si toate taratoarele pamantului dupa felul lor. Apoi a facut Dumnezeu pe om dupa chipul sau, a facut barbat si femeie.
ð  Asta a fost prima zi după nunta lui Ion cu Ana ... până atunci erau „tăurai „căprioară” ... după, toată lumea animală ...
ð  Dintre târătoare cele mai periculoase rămân greierele mereu cu ochii la aia mică, da, la furnică i hiena, că a făcut afacere din vândutul door-to-door a vopselii cu henna.


Ziua a VII-a
In aceasta zi Dumnezeu s-a odihnit.
ð  i când a văzut ce-a ieit, mai-mai că s-a crucit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu